advertentie TipTop

Michelverbeek via Wikimedia (CC)

Functioneringssluiting Maeslantkering online te volgen

De functioneringssluiting van de Maeslantkering is komende zondag online te volgen.

Na het grote onderhoud in de zomermaanden test Rijkswaterstaat altijd vóór de start van het stormseizoen de Maeslantkering en de Hartelkering, samen de Europoortkering genoemd. De functioneringssluiting is bedoeld om de stormvloedkeringen integraal te testen, zowel de techniek als de mensen die de keringen bedienen. Het stormseizoen loopt van 1 oktober tot en met 15 april.

Normaal gesproken is er veel publiek aanwezig bij de sluiting. Door de coronamaatregelen gebeurt dat niet. De sluiting vindt al vroeg in de ochtend plaats. 's Middags gaat de kering weer open. Die opening is te zien via een stream op het YouTube-kanaal van Rijkswaterstaat.

Wel kunnen geïnteresseerden een rondleiding krijgen. Het bijzondere hiervan is dat de Maeslantkering op het moment van de rondleiding in het water ligt. Dat komt omdat de kering in de nacht al is gesloten en zondagmiddag weer open zal gaan. De weg naar het Keringhuis is hierbij afgesloten voor publiek. Alleen geregistreerde bezoekers kunnen doorrijden.

Laat je reactie achter