advertentie KBITE

V.l.n.r.: Rob Varekamp (Odis), Cor van Staalduinen (LTC 't Loo) en Marco Stolze (Valto). WOS

GBW bepleit strategische aankoop nabij sportpark in De Lier

De raadsfractie van GBW wenst dat de gemeente Westland een tuinbouwperceel aankoopt dat grenst aan het Lierse sportpark De Zweth.

Via een schriftelijke vraag wil de fractie wil weten of het college van B en W bereid is om met de eigenaar het gesprek daarover aan te gaan.

Hiermee reageert GBW op het standpunt van het college dat er geen noodzaak is om in de komende begroting geld te reserveren voor de ambities van de sportverenigingen Valto (korfbal), ’t Loo (tennis) en Odis (handbal). Die clubs hebben onlangs een gezamenlijk visiedocument bij de gemeente ingediend.
Wethouder Pieter Varekamp zei:  "Wel zit de tennisvereniging knijp, maar daar zijn mogelijk andere oplossingen voor."

Volgens GBW is  (gefaseerde) uitbreiding van Sportpark De Zweth cruciaal in de plannen van de drie verenigingen. "Nu is een feit dat de eigenaar van het naastgelegen tuinbouwbedrijf zijn perceel binnen afzienbare termijn zal verkopen", aldus de fractie, die wil voorkomen dat de clubs straks achter het net vissen door verkoop van dat perceel aan een derde. “Het is daarom van belang dat gemeente Westland het perceel als 'strategische grondaankoop' weet te verwerven", stelt GBW.

Laat je reactie achter