advertentie VEMO Lease top

GBW start petitie tegen verkoop Hofboerderij

GemeenteBelang Westland (GBW) is een petitie gestart tegen verkoop van de Hofboerderij in Wateringen.

De politieke partij stelt dat de Hofboerderij een belangrijk cultureel en maatschappelijk erfgoed is. "In Westland is heel weinig cultureel erfgoed zoals de Hofboerderij. Op het weinige dat er is, moeten we extra zuinig zijn", aldus GBW-raadslid André van den Berg.

Vanwege bezuinigingen heeft het Westlandse college van burgemeester en wethouders in 2014 voorgesteld om de Hofboerderij te verkopen. Daar is vervolgens heel veel politieke heisa over ontstaan, welke af en toe de kop weer opsteekt.

Cultuurwethouder Piet Vreugdenhil heeft tien dagen geleden in een memo laten weten dat de gemeente gesprekken heeft gevoerd met kinderopvang ZON over het beheer- en exploitatie van het monumentale pand. Hij voegde daar nog aan toe: "Dit gezegd hebbende heeft de gemeente op dit moment geen concrete plannen tot verkoop."

Omdat de toekomst van de Hofboerderij nog steeds onzeker blijft, is GBW  met een petitie gestart waarin  een dringende oproep aan B en W wordt gedaan om af te zien van verkoop van de Hofboerderij. Voor de petitie is een speciale website gelanceerd: www.hofboerderij.nl.

Laat je reactie achter