advertentie VEMO Lease top

Remmert Keizer (GBW)

GBW wil 'corona-maatwerk' binnen Veiligheidsregio Haaglanden

De fractie van GemeenteBelang Westland (GBW) wil dat de verscherpte coronamaatregelen in de Veiligheidsregio Haaglanden niet onverkort gelden voor Westland.

Dat gaat GBW-fractievoorzitter Remmert Keizer morgenavond aan de orde stellen in de raadsvergadering van Westland. Hij wil weten of burgemeester Bouke Arends bereid is zich ervoor hard te maken dat bij het stellen van aanvullende maatregelen binnen de Veiligheidsregio Haaglanden meer maatwerk wordt geleverd.

"Binnen de Veiligheidsregio Haaglanden loopt het aantal (nieuwe) besmettingen per gemeenten sterk uiteen. Vooral in multiculturele en studentenwijken in de grote steden kwamen er tientallen nieuwe 'brandhaarden' aan het licht", betoogt Keizer. "Westland kent echter geen multiculturele of studentenwijken. In onze gemeente (en Midden Delfland) zijn de nieuwe besmettingen dan ook het laagst van de regio", voegt hij eraan toe.

Keizer wenst dat aanvullende generieke maatregelen in de Veiligheidsregio worden gematigd en de burgemeesters van de gemeenten zèlf kunnen bepalen of in hùn 'eigen' gemeenten nog verdere maatregelen moeten worden gesteld.

Remmert Keizer vertelt meer over het plan

Laat je reactie achter