advertentie KBITE

WOS

Geen alternatief voor Hoekse Hopper op komst

De proef met een belbus in Hoek van Holland om zo ook binnen het dorp openbaar vervoer aan te blijven bieden, wordt niet verlengd.

Dat laat de Rotterdamse wethouder Judith Bokhove weten in een brief aan de gemeenteraad. Los van het feit dat de uitvoerder van de busdienst niet langer wil doorgaan met de Hoekse Hopper, vermoedt ook de gemeente Rotterdam dat het lijntje geen succes wordt. Gisteren reed de busdienst het laatste ritje.

Voor de start van de proef is bepaald dat er tenminste 5.000 ritten per jaar met de belbus gereden zouden moeten worden. Dit resulteert in tenminste twintig individuele ritten per dag. Het gemiddelde gebruik van de Hoekse Hopper tot de intelligente lockdown was nog geen twaalf ritten per dag.

Vanwege het geringe gebruik van de belbus Hoekse Hopper, zoekt Bokhove op dit moment geen alternatief voor maatwerkvervoer in Hoek van Holland. Ze wijst erop dat er meerdere alternatieven voor de belbus zijn. Ouderen en mensen die slecht ter been zijn kunnen gebruik maken van de Wijkbus of Trevvel Samen.

Laat je reactie achter