advertentie KBITE

Beeld van laatste editie in 2018 bij Westlandia-voetbal. Archieffoto

Geen cent voor schuldeisers Westland Kros

Schuldeisers van Experience Express Productions BV, de organisatie achter het voormalige muziekfestival De Westland Kros, kunnen naar hun centen fluiten.

Dit blijkt uit het dinsdag gepubliceerde zevende faillissementsverslag van curator Wim van Meegdenburg.
 Voor de organisatoren was het in de zomer van 2018, bij de vierde editie van hun evenement, al snel duidelijk dat er onvoldoende betalende bezoekers op De Westland Kros waren afgekomen en viel het doek.

De curator had een voortdurend verschil van inzicht met het bestuur over een aantal betalingen in het stadium dat het faillissement onafwendbaar was. Eind vorig jaar dreigde Van Meegdenburg zelfs met een gang naar de rechter. Uiteindelijk heeft hij toch een regeling kunnen treffen. Hij meldt nu: "Door het bestuur is een bedrag van 18.500 euro voldaan aan de boedel, zulks tegen finale kwijting over en weer."

Daarmee is er nu in totaal 24.755 euro beschikbaar. Maar onder meer doordat de curator inmiddels meer dan 106 uur aan dit faillissement heeft besteed, zal er niks overblijven voor de schuldeisers, die samen iets meer dan 146.000 euro vorderen.
Van Meegdenburg koerst op afronding van het faillissement begin augustus.

Laat je reactie achter