advertentie VEMO Lease top

Google Streetview

Geen feestelijkheden bij jubileum Quintus Voetbal

Voetbalvereniging Quintus bestaat vandaag precies 50 jaar, maar dat jubileum kan door de coronamaatregelen niet groots worden gevierd.

Voorzitter Marcel Vis laat in de WOS-ochtendshow weten dat er wel allerlei ideeën waren. "Oud-voorzitter George Gram zou het oppakken. Die had wat mensen om zich heen verzameld. Er zou in ieder geval, want dat hoort bij Quintus, een mega feestavond komen en we zouden activiteiten voor de jeugd ontplooien." Door de lockdown kan dit allemaal niet doorgaan.

De Heulse club had nog enige hoop, toen de maatregelen afgelopen zomer voor het eerst werden versoepeld. "Maar eind augustus kwamen de verhalen dat er een tweede lockdown zou komen; het aantal mensen dat bij elkaar mocht komen werd vervolgens weer beperkt. Ergens halverwege september hebben we de stekker eruit getrokken."

Beluister het volledige gesprek:

Het bestuur wilde ook niet de festiviteiten online te houden. "Sowieso zijn we op dit moment niet online bezig, we zijn maar een kleine vereniging. We hebben zo'n 300 leden, redelijk stabiel gelukkig. Maar als we feestvieren, doen we het met z'n allen. Niet met een klein groepje, niet iets waar honderd mensen inloggen. Wel hebben we vrijdag met de hele omnivereniging een online pubquiz, maar dat staat hier los van. Daar spreken we de nieuwjaarswensen uit."

Laat je reactie achter