advertentie Boekestijn

V.l.n.r.: Rob Varekamp (Odis), Cor van Staalduinen (LTC 't Loo) en Marco Stolze (Valto). WOS

Geen geld voor Lierse en Monsterse sportambities

Het college van B en W van Westland stelt in de aankomende begroting geen geld beschikbaar voor de aangekaarte sportambities in Monster en De Lier.

Het gaat in De Lier om de wensen om op het sportpark de capaciteit voor binnen- en buitensport te vergroten. In Monster gaat het om de beoogde clustering van tennisvereniging MLTV ’90 en voetbalclub SC Monster op sportpark Polanen. Volgens het college zijn de problemen niet groot genoeg om daar nu grootschalig in te investeren.

Eerder sprak de WOS met bestuurders van drie verenigingen op het sportpark aan de Veilingweg in De Lier, die vinden dat het probleem wél groot genoeg is. Odis (handbal), LTC 't Loo (tennis) en Valto (korfbal) willen verder groeien, maar dat is nu niet mogelijk. Zij stelden daarom een visiedocument op, waarin staat dat er ruimte nodig is voor tennis- en padelbanen voor de tennisclub, korfbalvelden voor Valto en voor extra parkeerplekken. Volgens wethouder Pieter Varekamp is in De Lier de nood niet groot genoeg. "Wel zit de tennisvereniging knijp, maar daar zijn mogelijk andere oplossingen voor", zo hield hij de deur een beetje open. "In Monster is er momenteel qua capaciteit geen noodzaak", aldus Varekamp. 

In de begroting van 2021 tot 2024 wordt wel geld gereserveerd voor de modernisering van zwembad De Waterman, renovatie van zwembad De Hoge Bomen, aanleg van kunstgras bij Hockeyvereniging Westland en eveneens van kunstgras bij voetbalclub VV Naaldwijk.

Laat je reactie achter