advertentie VEMO Lease top

Pixabay

Geen nieuwe coronabesmettingen in regio gemeld

Voor het eerst in anderhalve week tijd zijn in onze regio geen nieuwe coronabesmettingen geconstateerd.

Dat blijkt uit dagelijkse cijfers van het RIVM. Ook zijn er geen regiogenoten vanwege het virus opgenomen in het ziekenhuis of overleden aan de gevolgen ervan.

Sinds vorige week woensdag werd dagelijks melding gemaakt van meerdere regiogenoten die positief waren getest. Eén van de oorzaken daarvan was een uitbraak van het virus in verpleeghuis De Tweemaster in Maassluis. Daar raakten zeventien bewoners en twaalf medewerkers besmet.

Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn in onze regio 397 mensen positief getest. Van hen komt het merendeel (283) uit de gemeente Westland. In Maassluis zijn nu 85 besmettingen bekend en in Midden-Delfland 29. Omdat pas sinds 1 juni iedereen kan worden getest, zijn naar verwachting veel meer mensen ziek geweest door dit virus.

Het aantal ziekenhuisopnames door corona is sinds halverwege mei niet meer toegenomen en staat nu op 81 (Westland: 57, Maassluis: 20, Midden-Delfland: 4). Daarnaast zijn 30 Westlanders en 6 Maassluizers aan de gevolgen van het virus overleden.

Laat je reactie achter