advertentie KBITE

Google Streetview

Geen openbaar toilet Hoekse Brinkplein

Er komt voorlopig geen openbaar toilet op het Brinkplein in Hoek van Holland.

De Hoekse gebiedscommissie had om een openbaar toilet gevraagd, maar verantwoordelijk wethouder Bert Wijbenga zegt dat dit nu niet gaat gebeuren.

Mensen met hoge nood kunnen nu nergens in het centrum van Hoek van Holland terecht. De horecagelegenheden zijn vanwege de lockdown dicht en het  toilet bij de Albert Heijn is al een aantal jaren gesloten. Volgens de gebiedscommissie zou een openbaar toilet noodzakelijk zijn om het dorpscentrum aantrekkelijk te maken en te houden. Maar verantwoordelijk wethouder Bert Wijbenga heeft gezegd dat er geen openbaar toilet komt.

Wijbenga noemt de huidige situatie van 'tijdelijke aard'. Als de coronamaatregelen worden versoepeld, zullen ook de cafés  weer opengaan. "Daarom zie ik geen reden om een openbare toiletunit te plaatsen", aldus de wethouder. Hij ziet ook niets in de plaatsing van een Dixie. "Gezien eerdere ervaringen en ook kijkend naar uw opmerkingen over vandalisme en viezigheid is dit geen wenselijke oplossing voor het Brinkplein."

Momenteel wordt een 'masterplan' ontwikkeld voor het Brinkplein. Daarin wordt ook gekeken naar de eventuele plaatsing van een permanent openbaar toilet.

Laat je reactie achter