advertentie VEMO Lease top

Geen sterfhuisconstructie voor De Hoge Bomen

De Westlandse gemeenteraad kan gerust zijn, er is geen sprake van een 'sterfhuisconstructie' voor zwembad De Hoge Bomen in Naaldwijk.

En het uitvallen van de grote glijbaan rond de jaarwisseling  is op geen enkele wijze door de gemeente georkestreerd om de toekomst van het zwembad te beïnvloeden. Dit schrijft het college van B en W in antwoord op vragen van LPF Westland. Fractievoorzitter Dave van Koppen maakte zich zorgen, omdat het zwembad blijkbaar niet goed meer zou worden onderhouden. Hij wilde weten waarom de toezegging dat het zwembad 'heel, schoon en veilig' zal worden gehouden niet werd nagekomen.

Op de laatste dag voor de kerstvakantie ging de glijbaan kapot. Volgens het college ging het om een storing in de pomp en dat was 'een ongelukkige, toevallige samenkomst van ouderdom'. Het zwembad is sterk verouderd en dus storingsgevoeliger. Exploitant Optisport heeft direct contact opgenomen met de gemeente en die is akkoord gegaan met de reparatie. "Door de kerstvakantie en door specifieke problemen (waaronder juist veiligheid m.b.t. de uit te voeren herstelwerkzaamheden) met de pomp bleek het voor de installateur niet mogelijk om de pomp op korte termijn te vervangen en heeft reparatie lang op zich laten wachten", schrijft het college.

Er wordt al langer gesproken over de toekomst van De Hoge Bomen. Volgens het college is er tussen de 13 en 20 miljoen euro nodig voor een nieuw bad. Omdat dat geld er niet is, zal de gemeenteraad op zoek moeten naar financiering.

Laat je reactie achter