advertentie Greve

De mannen van Westland Stars in november 2019 tegen Green Eagles Archieffoto Matthijs van den Beukel

Geen succes Westland Stars in bekerduels, rentree Bruins bij Green Eagles

De mannen en vrouwen van basketbalvereniging Westland Stars hebben hun bekerwedstrijden gisteren niet kunnen winnen.

In de eigen Westlandhal in 's-Gravenzande speelden de mannenselectie en de vrouwenselectie beide drie duels tegen ploegen uit de tweede divisie. Ter vergelijking: Westland Stars mannen 1 speelt in de eerste klasse (één niveau lager dan tweede divisie) en vrouwen 1 in de tweede klasse (twee niveaus lager).

De vereniging had ervoor gekozen om de bekerwedstrijden naar 's-Gravenzande toe te halen om zo wat extra publiciteit te kunnen genereren. "Door corona hebben wij een aantal van onze ledenwervingsactiviteiten niet uit kunnen voeren deze zomer, dus proberen we het een keer over een andere boeg te gooien", aldus Westland Stars.

Alle uitslagen

Mannen
Westland Stars - The Black Eagles 2 38-69
BS Leiden 3 - Westland Stars 65-42
Westland Stars - Trajanum 44-65

Vrouwen
Westland Stars - Pendragon 29-49
BV Amsterdam - Westland Stars 56-28
Westland Stars - BS Leiden 2 28-64

Terugkeer Willeke Bruins in oefenwedstrijd Green Eagles

De vrouwen van Green Eagles uit Maassluis, die uitkomen in de promotiedivisie (het hoogste landelijke amateurniveau) speelden een oefenwedstrijd tegen een jeugdteam van Binnenland in Barendrecht. Dat werd gewonnen met 22-53. Belangrijker dan de uitslag was echter de terugkeer van Willeke Bruins binnen de lijnen. Bruins scheurde anderhalf jaar terug de kruisband van haar knie. Na een lange periode van revalideren mocht ze eindelijk weer meespelen.

Green Eagles heeft zich de afgelopen zomer flink versterkt en daardoor was het vooral zaak de speelsystemen uit te proberen. "Dat hebben we prima gedaan", zegt coach Ron den Hoedt. "Ondanks dat we pas net zijn begonnen, zag ik bij vlagen de nieuwe lijnen al terug. We kunnen hier dus voor nu tevreden mee zijn. Het is fijn om de nieuwe speelsters aan het werk te zien. Daarnaast ben ik heel blij met de terugkeer van Willeke. Ze heeft hard gewerkt om terug te komen en we gaan dit seizoen hopelijk nog veel van haar genieten."

Laat je reactie achter