advertentie VEMO Lease top

Google Streetview

Geen supermarkt meer op Maassluise Jumbo-locatie

Als de Jumbo in Maassluis over een aantal jaar verhuist naar een nieuwbouwpand aan de Anne de Vriesstraat, komt er in het huidige pand geen supermarkt voor terug.

Dat heeft wethouder Sjoerd Kuiper desgevraagd laten weten. Volgens hem is het niet toegestaan om op de huidige Jumbo-locatie aan de Lange Boonestraat dan weer een supermarkt te openen. De provincie heeft daarover regels opgesteld, om zo te voorkomen dat er te veel supermarktaanbod in een bepaald gebied is. Wel mag er detailhandel voor in de plaats komen, of kan het bestemmingsplan worden gewijzigd zodat er in de toekomst woningen voor in de plaats kunnen komen.

Volgend jaar wordt ouderencomplex De Vliet gesloopt, waarna er op die locatie gestart wordt met de bouw van een supermarkt van ruim 1.700 vierkante meter. Daarboven komen 24 appartementen beschikbaar voor de sociale huur. Ook worden er nog 27 grondgebonden woningen gebouwd op de Vlietlocatie. Iets verderop, aan de Boogertstraat, komen er nog eens 10 koop-appartementen met daaronder nog 280 vierkante meter ruimte voor detailhandel. Om de parkeerdruk aan te kunnen, wordt het aantal parkeerplekken uitgebreid met vijftig. In 2023 wordt het project opgeleverd.

Laat je reactie achter