advertentie KBITE

Gemeente Maassluis laat Wmo-uitvoering toetsen na uitzending Radar

De gemeente Maassluis schakelt een onafhankelijke derde partij in nadat er commotie is ontstaan over een uitzending van tv-programma Radar.

Het tv-programma besteedde in de uitzending van maandagavond aandacht aan een geschil met betrekking tot de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). In het programma kwam een gezin uit Maassluis aan het woord dat in de clinch ligt met de gemeente.  

De moeder van het gezin, destijds zwanger van haar vierde kind, krijgt vorig jaar een hersenbloeding. Hierdoor is ze linkszijdig verlamd. De vader van het gezin is op dat moment nog aan het revalideren van een auto-ongeluk. Het gezin stelt dat het niet de benodigde hulp vergoed krijgt en overweegt naar een andere gemeente te verhuizen.

In de raadsvergadering van dinsdagavond laat verantwoordelijk wethouder Corine Bronsveld weten aangedaan te zijn door de schrijnende situatie van het gezin. "Het is goed om een extern advies op te vragen. We willen weten of we genoeg hebben gedaan. Als we het verkeerd hebben ingeschat ,dan willen dat ook horen", reageert Bronsveld. "Dat kan betekenen dat het effect zal hebben op onze werkwijze en de manier waarop wij als gemeente er willen zijn voor de inwoners."

Laat je reactie achter