advertentie KBITE

De gevel langs de Kerkstraat HET Architecten

Gemeente wijst bouwplan af, Heulse Aanpak teleurgesteld

De gemeente Westland vindt het plan voor 29 appartementen op de Verkade-locatie in Kwintsheul te massaal.

Ook zou het niet voldoen aan de gemeentelijke Woonvisie. De ontwikkelaar is gevraagd om het plan in te trekken en dat is het burgerinitiatief De Heulse Aanpak in het verkeerde keelgat geschoten.
Woordvoerder Peter Barendse zegt de handelwijze van de gemeente onbegrijpelijk te vinden.

"Er is een aantal keren door de ontwikkelaar met de gemeente gesproken. Daar heeft ook de wethouder bij gezeten. Toen is gezegd: Dien op basis van die gesprekken maar een plan in. Dat is gebeurd. Natuurlijk moet en kan er dan altijd wel alsnog wat gewijzigd worden, maar dan ga je geen brief sturen met het verzoek om het hele plan in te trekken. Als ik als ontwikkelaar zo'n brief zou krijgen, zou ik laaiend zijn", aldus Barendse.

De Heulse Aanpak stelt dat het dorp staat te springen om nieuwe woningen. "Het is hartstikke goed dat de initiatiefnemer op zijn terrein woningen wil bouwen. Juist appartementen zijn nodig om voor doorstroming op de huizenmarkt te zorgen. En hij is ook nog eens bereid een deel in de sociale sector te doen. De gemeente vindt dat nog te weinig, maar voor ons is het genoeg. We hebben al veel sociale huur in Kwintsheul."

Het door architectenbureau HET vomgegeven complex noemt Barendse best hoog. "Maar daar kan wellicht wat aan gedaan worden door de parkeergarage (in het plan half verdiept aangelegd onder de appartementen, red.) nog wat te laten zakken." Hij wijst er bovendien op dat op nog geen honderd meter afstand al een vijf verdiepingen hoog appartementengebouw staat. "Met die zadeldaken ziet het er best dorps uit. Wij vinden het in ieder geval een prachtig plan. Het kan altijd wel wat beter, maar schiet het niet helemaal af. Heel teleurstellend."

In het contact met dorpswethouder Ben van der Stee zal De Heulse Aanpak het afwijzen van het bouwplan aan de orde stellen. Het eerstvolgende gesprek is begin april. De ontwikkelaar had vrijdagmiddag nog niet op het verzoek om een reactie gereageerd.

Laat je reactie achter