advertentie Boekestijn

Zo moet het woonpark in De Lier er uit gaan zien. Tradiro

Burgemeester en wethouders achter woonpark arbeidsmigranten in De Lier

Burgemeester en wethouders van Westland zijn positief over het initiatief van uitzendbureau Tradiro om 688 bedden voor arbeidsmigranten te realiseren aan de Oostbuurtseweg in De Lier.

Het college van B en W heeft definitief besloten om mee te werken aan het plan voor een woonpark dat tien jaar blijft staan. Tijdens bewonersbijeenkomsten hebben omwonenden zorgen geuit en mogelijke oplossingen aangedragen, waarvan een deel is overgenomen. Het gaat dan bijvoorbeeld om extra maatregelen voor verkeersveiligheid en afval. Ook wordt er voor zo'n 40.000 euro per jaar twee dagen in de week een omgevingsmanager aangesteld, die voor omwonenden het aanspreekpunt is als er vragen of klachten zijn over het woonpark.

Het dagelijks bestuur van de provincie Zuid-Holland maakte eerder al bekend dat het positief tegenover het plan staat. De commissie Ruimte van provinciale staten praat komende woensdag over het plan, omdat ook daar bezwaren zijn binnengekomen van omwonenden.

Vanwege de grote omvang van het terrein is er ook plek voor sportvelden, een fitnessruimte, een wasserette, een studieruimte, conciërges en een receptie. Er komen appartementen die geschikt zijn voor maximaal vier personen. De verwachting is dat het college over drie weken een besluit neemt over het verlenen van een omgevingsvergunning. Na de bezwaarperiode kan Tradiro in het gunstigste geval  begin 2022 van start met de bouw en is de oplevering rond de zomer 2022, schrijft het college aan de gemeenteraad.

De omwonenden van het toekomstige woonpark in De Lier hebben ook een brief ontvangen van burgemeester en wethouders. Daarin staat te lezen dat de Westlandse economie niet zonder arbeidsmigranten kan. "We voelen ons als gemeente verantwoordelijk voor een goed woon- en werkklimaat voor deze onmisbare arbeidskrachten en zetten ons dan ook in voor een toename van woonruimte."

In Westland werken zeker 12.000 arbeidsmigranten. Slechts 5.000 van hen hebben een woning. Naast het plan van Tradiro in De Lier is er ook nog een plan voor 340 woningen in een kantoorpand bij FloraHolland in Honselersdijk. Ook moet er in Maasdijk een logiesgebouw komen. Daar moet dan ruimte zijn voor 252 arbeidsmigranten.

Laat je reactie achter