advertentie Boekestijn

Jeroen Stoop/Wikiportret

Gemiddelde verkoopprijs Westlandse woningen stijgt verder

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in de gemeente Westland lag in het derde kwartaal van 2021 op 474.000 euro. Dat blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM.

De prijs lag daarmee ruim een kwart hoger dan in dezelfde periode van 2020 (toen 374.000 euro). Sindsdien is de verkoopprijs alleen maar verder gestegen. Tegelijkertijd zijn er ook een stuk minder woningen verkocht (173 tegenover 241). De verkooptijd lag bovendien een stuk lager: op 32 dagen (Q3 2020: 50 dagen).

De krapte op de woningmarkt zorgt ervoor dat er steeds verder boven de vraagprijs wordt geboden. Waar een woning in de periode juli-september 2020 gemiddeld voor 1,7 procent boven de vraagprijs van de hand ging, was dat in de afgelopen drie maanden 8,2 procent. Vooral bij tussen- en hoekwoningen en appartementen wordt flink overboden.

Maassluis

Ook in Maassluis neemt het aantal verkochte woningen af en de verkoopprijs toe, alleen iets minder fors dan in Westland. De transactieprijs lag in de eerste stad aan de waterweg op gemiddeld 375.000 euro: 18 procent hoger dan in het derde kwartaal van 2020. Er zat gemiddeld 27 dagen tussen het te koop zetten van een woning en de verkoopdatum.

Overbieden is ook woningkopers in Maassluis niet vreemd. Daar werd gemiddeld 7 procent meer dan de vraagprijs betaald. In dezelfde periode vorig jaar was dat slechts 0,8 procent. 

Evert van Malkenhorst van Malkenhorst Makelaars in Naaldwijk vertelt over de stijging van de huizenprijzen

Laat je reactie achter