advertentie Greve

Dutchfoto

Gitarist Mart Hillen wint Rabo Talenten Concours

De 23-jarige fingerstyle gitarist Mart Hillen heeft het Rabo Talenten Concours van WestlandTheater De Naald van het seizoen 2019/20 gewonnen.

Zijn theaterdebuut In Concert werd door het publiek van De Naald als hoogste gewaardeerd. Hillen laat zijn gitaar klinken als een héle band: hij speelt de melodie, de baspartij én drumt tegelijkertijd op zijn gitaar. In zijn theaterdebuut verbindt hij zijn virtuoze gitaarspel met persoonlijke verhalen. Eerder al won hij de Fingerstyle Academy Awards en speelde hij samen met ’s werelds beste akoestische gitarist Tommy Emmanuel.

Donderdag 3 september speelt Mart Hillen zijn winnende voorstelling nogmaals in De Naald, waarna hij de Rabo Publieksprijs 19/20 ontvangt: een cheque van 1.000 euro uit handen van Gerard van Hoeven, directievoorzitter Rabobank Westland.

Met het Rabo Talenten Concours biedt De Naald, met steun van Rabobank Westland, nieuw talent een podium De winnaars van de voorgaande zeven edities waren Louise Korthals, Eva Crutzen, Roos Blufpand, de Westlandse Dwaalkat, Elke Vierveijzer, De Fransse Eijkel en Anne & Lisa.

Laat je reactie achter