advertentie VEMO Lease top

WOS

Zo klonk Radar Love in Wateringen

Op veel verschillende plekken in Nederland was donderdagmiddag het nummer 'Radar Love' van Golden Earring te horen. Ook op de kerkklokken bij de Hervormde Kerk in Wateringen.

Superfan Renate Lipmans had dat geregeld. Beiaardier Bas de Vroome hoefde er niet lang over na te denken. "Renate is bijzonder enthousiast. Ik heb weinig enthousiaste mensen meegemaakt in m'n carrière, en daar kun je eigenlijk geen 'nee' tegen zeggen", lacht hij. Donderdag was de verjaardag van de zanger en gitarist van de band, George Kooymans. Golden Earring is abrupt gestopt toen Kooymans met spierziekte ALS werd gediagnostiseerd.

Het nummer was een nieuwe ervaring voor de muzikant. "Toen dat nummer populair was, zat ik op de havo. Een deel van de klas vond Golden Earring geweldig. Ik was er niet zo mee bezig, want ik was vooral druk met orgel spelen." Bij de titel ging wel een belletje rinkelen. "Ik ben gaan luisteren en dat pakkende beginthema herkende ik gelijk." De beiaardier heeft ook nog 'Hold me now' en 'Pouring my heart out again' gespeeld. "Die zijn veel geschikter voor het carillon dan Radar Love. Daarbij moet je toch wel echt een drum hebben."

En wie weet zijn tegenwoordig wel meer popnummers te horen vanuit de Westlandse kerken waar de Vroome speelt. "Het smaakt wel naar meer. Ik ga wel eerst op zoek naar de iets melodieuzere muziek, want dat ligt me iets beter. Maar ik vind het wel heel geinig om te doen en bij tijd en wijle ook heel mooi."

Cadeau met 'koninklijke allure'

Niet alleen de beiaardier, ook Renate Lipmans heeft genoten van het optreden. "Het was helemaal geweldig. Echt te gek", vertelt een stralende Lipman. "Ik kon het heel duidelijk herkennen. Geweldig, dit was wat ik ervan verwacht had." Ook kon ze het niet laten om een stukje te filmen en naar de bandleden te sturen. "Die vinden het helemaal te gek, dit initiatief van iedereen, een grote eer. 'Van koninklijke allure'."

Benieuwd naar het hele nummer op het carillon? Wij waren live tijdens het optreden:

Laat je reactie achter