advertentie Boekestijn

WOS

Gouden huwelijkstips van een diamanten echtpaar

Het was 7 februari 1961 toen Rina Huis op haar achttiende verjaardag in het huwelijksbootje stapte met Wim Verkade.

Bij de slagwerkgroep in Maasdijk is de liefde gevonden en zestig jaar, vijf kinderen, negen kleinkinderen en bijna zeven achterkleinkinderen is diezelfde liefde er nog steeds. Maar, zestig jaar samen gelukkig zijn, hoe doe je dat? Wij gingen langs voor wat gouden tips van een diamanten echtpaar.

Geef elkaar de ruimte

Heel belangrijk is volgens het echtpaar dat je elkaar de ruimte geeft. "Ik ben echt iemand die onder de mensen moet zijn", vertelt Rina. "En omdat Wim dat juist niet heeft ging het altijd heel goed. Ik kon elke avond weg. En we hadden toch vijf kinderen." Zo zat Rina in oudercommissies, besturen en in de kerkenraad. "Alleen op donderdagavond bleef ik thuis, want dan was Wim naar de drumband." 

Ga nooit weg zonder afscheid

Een ander belangrijk credo waaronder de Verkades leven is: "ga nooit weg zonder afscheid, want je weet niet of je nog terugkomt." Wim heeft een lange tijd als vrachtwagenchauffeur gewerkt en moest vaak al rond 5.00 uur zijn bed uit. "Ik hoorde vaak van andere vrouwen: 'pff ik heb het niet eens gemerkt dat mijn man uit bed ging.' Nou dat is bij ons nooit gebeurd, want ik sla altijd een arm om hem heen en geef hem een kus of een knuffel."

Accepteer elkaar

En de allerbelangrijkste tip: accepteer elkaar. "Wim is geen prater, en soms denk ik van nou Wim, zeg ook eens wat. Maar je leert met die dingen omgaan", vertelt Rina. "Elkaar accepteren is absoluut het belangrijkste wat er is", concludeert ze.

Laat je reactie achter