advertentie Greve

Lierse kinderen krijgen een sjaal van het 100-jarige Oranje Comité WOS

Positief advies voor alternatieve feestweek De Lier

De gemeente Westland heeft vanmiddag een positief advies gegeven voor een alternatieve, kleinschalige feestweek in De Lier.

Dat heeft het oranjecomité te horen gekregen tijdens een gesprek met de gemeente. In verband met een landelijk evenementenverbod vanwege het coronavirus werden alle reguliere feestweken noodgedwongen geannuleerd.

Door de nieuwe versoepelingen is echter ruimte gekomen voor kleinere evenementen. Het idee in De Lier is om bij korfbalvereniging Valto feesten te organiseren voor 600 man. De bezoekers moeten hiervoor een online kaartje kopen en een gezondheidscheck doen. Om helemaal aan de coronaregels te voldoen, krijgen gasten een zitplaats op anderhalve meter. Ook zijn er plannen voor een kermis op de ijsbaan. Hoe die precies invulling krijgt, wordt nog besproken.

Het oranjecomité bestaat dit jaar 100 jaar en wil dit niet zomaar voorbij laten gaan.

Geen definitieve 'go'

De gemeente is in eerste instantie positief, maar moet de aanvraag nog wel goedkeuren. "Pas als uit beoordeling van de vergunningaanvraag blijkt dat aan alle vereisten wordt voldaan, wordt definitief groen licht gegeven", aldus een woordvoerster van de gemeente. "Ook de feestweken 's-Gravenzande en Naaldwijk willen alternatieve activiteiten organiseren. Daarnaast hebben we een vergunningaanvraag ontvangen voor de kermis in Wateringen. Voor al deze activiteiten geldt dat deze eerst beoordeeld moeten worden voordat definitieve toestemming kan volgen."

Laat je reactie achter