advertentie KBITE

Impressie/tekeningen M3 Architecten

Groen licht voor appartementencomplex Wateringse Kerklaan

Een omstreden appartementencomplex aan de Kerklaan in Wateringen krijgt groen licht van het Westlandse college van B en W.

Op de plek van de voormalige BMW-garage moeten in een gebouw van 5 verdiepingen 25 appartementen komen. Maar of dit plan ongeschonden de eindstreep haalt, is nog zeer de vraag. Niet alleen verzetten de omwonenden zich, ook de gemeenteraad heeft moeite met de omvang van het gebouw.

Een jaar geleden stemde een raadsmeerderheid in met een verklaring van geen bedenkingen tegen het afgeven van een omgevingsvergunning. Maar ook de voorstemmende fracties hielden een slag om de arm wat betreft definitieve steun aan het bouwplan. Ze raadden wethouder Snijders aan nog eens te bezien of er nog aan de bezwaren van de omwonenden tegemoet kon worden gekomen.

De bewoners zijn op zich niet tegen de komst van een appartementengebouw. Maar al direct na het bekend worden van het plan in 2019 liepen ze te hoop. Ze vonden het te hoog en te dicht liggen op de naastliggende laagbouw. Overleg met de ontwikkelaar leidde wel tot enige aanpassing: de bovenste verdieping week iets terug en het trappenhuis ging van de achterkant naar de voorkant. Maar volgens de ontwikkelaar was het schrappen van een bouwlaag financieel niet haalbaar.

Wat nu ter inzage ligt, wijkt niet af van wat een jaar geleden bekend was. Er komt een kelder met boxen voor de bewoners en onder de woningen 40 parkeerplaatsen. Op de begane grond komt 1 appartement, op de eerste en tweede verdieping elk 8 appartementen, op de derde verdieping 6 appartementen en op de vierde verdieping 2 penthouses. De toe- en uitrit voor de parkeerplaatsen is aan beide zijden tussen  het gebouw en de naastliggende woningen.

Het ontwerpbesluit voor de omgevingsvergunning ligt tot 23 juli 2021 ter inzage. De verwachting is dat er de nodige zienswijzen tegen het plan zullen worden ingediend. En dan moet de raad opnieuw een besluit nemen over de verklaring van geen bedenkingen.

Laat je reactie achter