advertentie Boekestijn

Verbeelding van nieuwbouw Dijkstraat 93-99 Eekhout Bouw

Groen licht voor bouwproject aan Honselse Dijkstraat

De weg is nu echt vrij voor de bouw van vijftien appartementen, met daaronder 'winkels', op een braakliggend terrein aan de Dijkstraat in Honselersdijk.

Het gaat om het terrein tegenover supermarkt Albert Heijn. Op deze plek waren ooit een garagebedrijf en een winkel gevestigd. Nadat de panden zo'n acht jaar geleden waren gesloopt, is de locatie tijdelijk gebruikt als extra parkeerterrein voor de supermarkt. Nadat de vorige winkeleigenaar daar was gestopt, werden er hekken om het terrein gezet en kon de natuur er z'n gang gaan.

Begin 2017 kwamen er plannen voor zes woningen op die plek, maar dat bleek niet haalbaar. In 2018 kwam er een nieuwe ontwikkeling op gang, die nu tot een akkoord heeft geleid. In de persoon van wethouder Cobie Gardien heeft Westland een ontwikkelovereenkomst getekend met Eekhout Bouw.

Chris Eekhout, directeur van Eekhout Bouw, zegt: "Nadat wij de locatie drie jaar geleden van de vorige eigenaar hadden gekocht, maakten we een plan en gingen direct in gesprek met de gemeente. Ontwikkelen in de bestaande omgeving is logistiek een lastige opgave, het is totaal anders dan bouwen in een weiland. Je hebt te maken met dure locaties die vaak een klein oppervlak hebben en slecht bereikbaar zijn. De combinatie van steeds verdergaande aanscherping van eisen en regels en de stijgende bouwkosten maakt dat dit project maar net haalbaar is. Gelukkig heeft de gemeente goed meegedacht om dit project mogelijk te maken."

De 15 tweekamerappartementen betreffen 5 appartementen in het sociale segment, 7 appartementen in het middeldure segment en 3 appartementen in het dure segment.


Laat je reactie achter