advertentie VEMO Lease top

Lely

Groen licht voor vestiging Lely in Zuidbuurt

Er is groen licht voor de bouw van een nieuwe vestiging van Lely in de Zuidbuurt in Maassluis. Dat is dinsdagavond gegeven door de gemeenteraad.

Agrotechbedrijf Lely wil de afdeling voor 'onderzoek en ontwikkeling' verplaatsen, om ruimte te maken voor woningbouw in de Dijkpolder. Het bedrijf heeft gekozen voor een locatie in de Zuidbuurt waar nu nog vervallen kassen staan.

Kritiek
Eerder lieten De Midden Delfland Vereniging en D66 Maassluis zich kritisch uit over de voorgenomen vestiging. De locatie behoort tot het Midden-Delflandgebied, dat door de provincie aangewezen als Bijzonder Provinciaal Landschap. Die status geeft het belang aan van het open en groen houden van het gebied. D66 vreest dat een vestiging van Lely de weg opent voor meer industriële activiteiten in dat gebied.

Uitbreiding
Het bedrijf Lely is flink aan het uitbreiden. Naast het huidige complex langs de rijksweg A20 wordt de zogenoemde Lely Campus opgetrokken.  Het gaat om de bouw van kantoorpanden en een bedrijfshal. De uitbreiding komt op de plek van de voormalige productiehallen uit de jaren zestig. In totaal gaat het om 33.000 vierkante meter. Hiervan bestaat 8.000 vierkante meter uit kantooroppervlakte. De kantoorgebouwen worden 15 en een halve meter hoog, de productiehal bijna 10 meter hoog.

Koos Karssen (Midden-Delflandvereniging) en Bert de Reuver (D66 Maassluis) praten door over dit besluit

Laat je reactie achter