advertentie ALS Westland

Archieffoto KNNV

Groot aantal vrijwilligers nodig voor paddentrek

Natuurvereniging Natuurlijk Delfland is op zoek naar volwassenen, die van half februari tot begin april kunnen helpen bij de paddentrek.

In die periode trekken padden, kikkers en salamanders van hun winterverblijf naar hun voortplantingsplaats. Omdat ze daarbij vaak drukke wegen moeten oversteken, hebben ze wat hulp nodig van vrijwilligers. Voor het hele werkgebied, dat onder meer Hoek van Holland, Maasland, Maasluis en Monster omvat, zijn in totaal 250 vrijwilligers nodig.

Aan elke paddenoverzetter wordt gevraagd om één vaste avond van de week beschikbaar te zijn in de periode van half februari tot begin april. Per avond gaan de vrijwilligers ongeveer drie à vier uur op pad door langs de weg of straat te lopen en de amfibieën met de hand over te zetten. Dat is vanaf 19.00 uur (begin van de schemering) tot 22.00 uur. Daarnaast moeten zowel levende als dode dieren worden genoteerd. Dit jaar zal alles coronaproof zijn, want het overzetten gebeurt in groepjes van twee personen, elke keer in dezelfde samenstelling.

Wie in onze regio wil helpen, kan dat doen aan de Haagweg in Monster, de Nieuwlandsedijk in Hoek van Holland, de Koningin Julianaweg in Maasland en de Zuidbuurt in Maassluis. Opgeven kan bij Geert van Poelgeest via het telefoonnummer 06-3300 1742 of per email: afdelingDelfland@knnv.nl.

Vorig jaar werden op de vier locaties in onze regio in totaal 1.972 amfibieën naar de overkant geholpen. Dat was iets meer dan in het jaar ervoor, maar dat kwam vooral door de stijging in Maassluis.

Geert van Poelgeest vertelt meer over de paddentrek bij Maarten in de Middag

Laat je reactie achter