advertentie VEMO Lease top

Het Nieuwe Water langs de Weverskade bij Maassluis Cor Hoekzema

'Groot draagvlak voor bevaarbaar maken Het Nieuwe Water'

Het initiatief om Het Nieuwe Water, tussen Maassluis en Westerlee weer bevaarbaar te maken, kan op groot draagvlak rekenen.

De initiatiefgroep die dit mogelijk wil maken is daarom nu omgezet naar een stichting.

De bedoeling is om kleinschalige waterrecreatie (kano's en sloepen met een doorvaarthoogte van 1,5 meter) mogelijk te maken tussen Maassluis en Midden-Delfland, Westland en mogelijk zelfs Den Haag. De oriënterende fase is ondertussen afgerond. Inmiddels lopen er diverse verkenningen en is de Haagse Hogeschool ingeschakeld om het plan verder uit te werken. Daarbij wordt onder andere gekeken naar mogelijke obstakels die de doorvaart belemmeren en naar welke veranderingen in het watersysteem moeten worden bevorderd.

Er zijn al financiële toezeggingen gedaan door de gemeenten Westland en Maassluis, de provincie Zuid-Holland, gebiedstafel Midden-Delfland en Wilgenrijk. De initiatiefnemers achter het project, eerder grotendeels al verantwoordelijk voor de heropening van de Monstersche Sluis, lieten vorig jaar al weten te hopen dat ze binnen drie jaar het kanaaltje weer toegankelijk krijgen.

Betrokkene Joop Luijendijk vertelt hoeveel geld er nodig is bij Maarten in de Middag

Laat je reactie achter