advertentie VEMO Lease top

WOS

Grote ravage na brand op Hoeks bedrijventerrein

Een dag na de grote brand op het bedrijventerrein aan de Zekkenstraat in Hoek van Holland is goed te zien hoe groot de ravage is.

Het vuur werd dinsdagavond rond 19.10 uur ontdekt in of bij de kringloopwinkel. Die winkel is helemaal uitgebrand. Het ernaast gelegen hoveniersbedrijf heeft grote schade opgelopen.

"We werden gebeld dat iemand vlammen 'uit de kringloop' zag komen. Toen ben ik gelijk hierheen gereden", vertelt eigenaresse van de kringloop Karin Rooney. "Je zag vlammen uit het dak. Je weet dat het einde oefening is. Dit komt niet meer goed."

De huiskat van de kringloop, Max, was dinsdagavond kort vermist. De eigenaresse ging uit van het ergste, maar het beestje was al snel weer terecht. "Als Max in de brand was omgekomen, had ik dat verschrikkelijk gevonden", vertelt Rooney in tranen.

De kringloop diende niet alleen als winkel, maar was ook een plek voor ouderen om samen te komen. De 83-jarige Nol But is vrijwilliger van de kringloopwinkel en was er dagelijks te vinden.  "Ik ben blij dat ik wat te doen had, maar nu is dat weg. Wanneer het terugkomt? Dat weet ik ook niet."

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Crowdfunding

Rooney is inmiddels een crowdfundingsactie gestart om de Stichting Ouderen Uitjes Westland te helpen. Die stichting maakte eveneens gebruik van het gebouw. Er wordt vijfduizend euro gevraagd, inmiddels (woensdagavond 19.30 uur) is de eerste duizend al bijna binnen.

Laat je reactie achter