advertentie KBITE

De grote zoekactie van vrijdagavond. Regio 15

Grote zoekactie in omgeving Zandmotor

Een groot aantal hulpdiensten is vrijdagavond ingezet bij een zoekactie voor de Westlandse kust in de omgeving van de Zandmotor.

Er bleken drie zwemmers te worden vermist, van wie er na intensief zoeken twee uit zee konden worden gered. Kort na 21.00 uur meldde Brandweer Haaglanden dat veel vrijwilligers zich hebben aangesloten bij de zoekactie naar de derde persoon. 

Vanaf iets na 19.00 uur was men, met alles wat maar varen kon, begonnen met zogeheten zoekslagen tussen Ter Heijde en de noordkant van de Zandmotor. Ook vanaf het strand werd de zee afgespeurd naar drenkelingen.

Kort voor 20.00 uur is ook de traumahelikopter opgeroepen en zijn enkele ambulances naar het strand bij de Zandmotor gestuurd. Dat had verband met het aantreffen van twee van de drie drenkelingen.

Brandweer Haaglanden meldt om 21.50 uur, dat ook na het invallen van de duisternis nog zal worden gezocht naar de vermiste zwemmer. Dat gebeurt vanaf het strand onder meer met auto's en ook op het water blijven bootbemanningen actief.

Update 7.30 uur: Gisteravond laat is de zoekactie gestaakt. Vanmorgen ging het zoeken verder. De drenkeling is een 15-jarige jongen uit Den Haag.

Laat je reactie achter