advertentie VEMO Lease top

Oud-senator en Eerste Kamerlid Marius Varekamp (VVD). WOS

Haagse impasse: 'Het zijn net kleuters'

Oud-senator Marius Varekamp kijkt met 'treurnis' naar de slepende kabinetsformatie in Den Haag. Op straat is men wat feller. "Het zijn net kleuters."

De Naaldwijker heeft duizenden voetstappen op het Binnenhof liggen. Gedurende 16 jaar was hij Statenlid voor de VVD in Zuid-Holland, daarna werd hij Eerste Kamerlid. Hij volgt de ontwikkelingen in Den Haag met belangstelling. "Het is niet zo dat mijn vingers jeuken, maar ik ben er wel heel erg in geïnteresseerd", aldus de oud-politicus. Varekamp: "Ik hoop dat men wat meer inschikkelijk naar elkaar is. Nederland heeft een nieuwe regering nodig."

Op straat zijn de mensen wat feller. "Het zijn net kleuters", zegt een vrouw op het terras. "Die wil niet met die, en die wil niet met die." Een andere man ligt er niet zo wakker van, maar ziet nieuwe verkiezingen als een uitweg. En dan is er nog iemand die voor een minderheidskabinet pleit. "Dat moet je niet uitsluiten", zegt Marius Varekamp. "Het voordeel is dat de democratie gaat zegevieren, omdat naar meerderheden moet worden gezocht. Democratie ten top, maar bestuurlijk gezien is het wat lastiger."

Laat je reactie achter