advertentie KBITE

Paul Vis

Handbalploegen Quintus gaan weer trainen

De dames- en herenselectieteams van handbalvereniging Quintus uit Kwintsheul beginnen komende dinsdag weer met trainen.

Hoewel er in heel Nederland een lockdown geldt en volwassenen daardoor slechts beperkt mogen sporten, is voor de topsportcompetities zoals de eredivisie in het handbal een uitzondering gemaakt. Die uitzondering geldt al sinds halverwege december, maar in overleg met het de handbalbond heeft de vereniging gewacht met het gebruikmaken van deze regel.

De ploegen uit Kwintsheul gaan drie keer per week trainen. Ze hopen zo de aansluiting bij de top van Nederland te behouden.
De herenploeg bereidt zich bovendien voor op een nieuwe competitie die over een paar weken begint. Hierin zullen de clubs strijden voor een plekje in de BeNe-league.
De dames hebben zicht op een competitie die waarschijnlijk in april pas begint.

De zaaltrainingen worden gehouden volgens alle richtlijnen van het RIVM, NOC*NSF en de handbalbond. Daarnaast heeft Quintus een corona-team opgericht dat alles in goede banen moet leiden.

Verlenging trainers

René Zwinkels, coach van de damesselectie, is bezig aan zijn laatste seizoen. De vereniging vindt het na drie jaar tijd voor een andere trainer

Bij de herenploegen blijven alle trainers wel aan. Bij de eredivisieploeg hebben Geert Hinskens en Jack van Lier hun contract met een jaar verlengd. Bij het opleidingsteam, dat uitkomt in de eerste divisie, staan Luuk Obbens en Mark van Vliet ook na de zomer voor de groep.

Paul van Vliet doet namens Quintus het woord over de praktische kant van de trainingen

Laat je reactie achter