advertentie VEMO Lease top

Handbalster Yvette Broch zegt af voor Olympische Spelen

Handbalster Yvette Broch gaat niet naar de Olympische Spelen. De coronaregels doen haar van het evenement afzien.

De 30-jarige Monsterse wil geen coronaprik halen. De consequentie is in dat geval dat zij grotendeels afgezonderd van het team moet leven. Dat ziet zij niet zitten, zo heeft zij verteld in een interview met NRC Handelsblad.
Die krant schrijft: Ze wil gezegd hebben dat ze niet per definitie tegen alle vaccinaties is, integendeel. Tijdens haar verre reizen heeft ze vaak genoeg prikken gehad. Maar daarvan wist ze dat ze uitvoerig op mensen getest waren. De ontwikkeling van het coronavaccin is haar te snel gegaan. Er is te veel onduidelijkheid over de effecten op de lange termijn, vindt zij. "Het is niet zo dat ik het wantrouw, maar ik kan er ook niet 100 procent achter staan. Dat gaat mij persoonlijk te ver. Ik wacht liever", aldus Broch.

Het Nederlands Handbal Verbond zegt in een reactie: "We respecteren de beslissing die Yvette heeft genomen, al vinden we het ontzettend jammer dat ze zich niet beschikbaar stelt voor de Olympische Spelen. Ze is een fantastische handbalster en we hadden haar graag op het veld zien schitteren."

Laat je reactie achter