advertentie KBITE

Kerkplein in Ter Heijde. WOS

Heijdse vervoersdienst binnen handbereik

‘De Heijdse Lijn’ is weer een stap dichterbij gekomen.

De bewonersvereniging HinT heeft van het Oranjefonds te horen gekregen dat via het VoordeBuurt Fonds 10.000 euro wordt overgemaakt om een openbaar vervoersdienst tussen Ter Heijde en Monster op poten te zetten. Via fondsenwerving was al zo'n 20.000 euro bij elkaar gehaald.

Dat betekent dat er nog een kleine 15.000 euro nodig is, temeer omdat het VoordeBuurt Fonds ook nog eens 3.000 euro heeft toegezegd voor de ondersteuning van de exploitatie van het project. Het VoordeBuurt Fonds is opgericht door de RegioBank en het Oranjefonds.

Het OV-project kost 50.000 euro. Bewonersvereniging HinT wil dit bedrag in april binnen hebben. Dan kunnen orders worden geplaatst en kan de werving van vrijwilligers beginnen. 'De Heijdse Lijn' zou dan in augustus de eerste testritjes kunnen maken.

Ter Heijde heeft via het openbaar vervoer geen verbinding met Monster. Dat is een probleem voor de geïsoleerde en vergrijzende kern. HinT wil daarom een lijndienstverbinding met het buurdorp. Gedacht wordt aan een elektrisch aangedreven wegtreincombinatie, die wordt bestuurd door gekwalificeerde vrijwilligers. De gemeente is bereid daaraan mee te werken.

Laat je reactie achter