advertentie KBITE

Doek valt voor lunchroom Bijzonder

Lunchroom Bijzonder aan de Hoofdstraat in De Lier sluit per 1 december haar deuren.

De coronacrisis is de Lierse horecazaak, waar mensen met een verstandelijke beperking werken, fataal geworden.

Het is financieel opzicht, met het huidige verdienmodel, de tijdelijke sluiting en andere beperkingen door corona niet meer verantwoord om de lunchroom nog langer open te houden,  zo laat bestuursvoorzitter Jaap van Essen van Stichting Bijzonder weten. 

De sluiting van de horecatak heeft een grote impact op het personeel. Er is ontslag aangezegd aan zeven werkneemsters die in de lunchroom werkzaam zijn als leiding, begeleiding en keukenpersoneel. "Dit besluit is als een mokerslag bij het personeel aangekomen. Sommigen werken er al meer dan tien jaar en zijn allemaal zeer begaan met onze bijzondere collega's", aldus Van Essen. 

Hij vervolgt: "Het doel van de stichting is en blijft om een leuke veilige werkplek te creëren en zorgen voor een zinvolle dagbesteding voor onze bijzondere collega's. En daar gaan we op de huidige locatie mee door want wij willen niet dat deze collega’s weer thuis komen te zitten met alle gevolgen van dien. We houden ze aan het werk met allerlei leuke klusjes en opdrachten die we binnen krijgen.

Als het aan Van Essen ligt, zal de lunchroom niet uit het straatbeeld verdwijnen. "Als we de boel goed op de rit hebben gaan we ook de horecatak weer openen, alleen zal dat op een heel andere manier moeten en zich zelfstandig moeten bedruipen."

Lunchroom Bijzonder opende tien jaar geleden. De zaak heeft onder meer gedraaid vanuit een pand bij het voormalige gemeentekantoor van De Lier. Sinds 2015 zit de horecagelegenheid op het huidige onderkomen aan het begin van de Hoofdstraat. 

Laat je reactie achter