advertentie Greve

Heulse brommer gespot in Frankrijk, vinder zoekt oud-eigenaren

Tijdens zijn vakantie in Midden-Frankrijk kwam David uit Kwintsheul een leuke verrassing tegen: een oude Sparta-brommer uit zíjn dorp.

"Voor de kinderen is het soms wat saai, dus we zoeken altijd activiteiten voor ze om te doen. Een van mijn zonen mocht paardrijden en in ruil daarvoor zou ik helpen bij het repareren van het dak. Toen ik daar vanaf stapte, zag ik een oude brommer met een sticker: 'Boutkan Kwintsheul' erop. 'Dat is bizar', dacht ik. 'Ik kom ook uit Kwintsheul'", vertelt de Heulenaar.

David is benieuwd naar het verhaal achter de brommer. Van wie is deze allemaal geweest en hoe is dat ding in Frankrijk terechtgekomen? Hij zet vervolgens een Facebookpagina op met foto's en krijgt veel positieve reacties. De eerste puzzelstukjes zijn inmiddels gevonden:  bij Boutkan tweewielers in Kwintsheul. "Mijn opa hield de registratie goed bij", weet Martin Boutkan. In de oude mappen staat dat de brommer in februari van 1975 werd verkocht aan ene K. Zuiderwijk.

"Ik heb gezocht naar deze Zuiderwijk, maar heb die in Kwintsheul nog niet gevonden", verzucht David. "Mogelijk komt de eerste koper uit een ander Westlands dorp." Hij hoopt dat het verhaal compleet wordt en dat daarna de brommer misschien terug kan worden gehaald naar het dorp. Wie de oude Sparta-brommer herkent, of de zoektocht op de voet wil volgen kan de Facebookpagina 'La Mopette du Heul' terecht.

Laat je reactie achter