advertentie Schoon Westland top

Historisch hek teruggeplaatst bij Buitenplaats Hodenpijl

Het hek van de monumentale boerderij Buitenplaats Hodenpijl in Schipluiden is weer terug op zijn plek. Afgelopen zaterdag werd het feestelijk onthuld.

Het ruim 170 jaar historische hek was in slechte staat en werd gerestaureerd. De toegangspoort maakt deel uit van het rijksmonument Buitenplaats Hodenpijl en is eigendom van de stichting Midden-Delfland Mensenwerk. Op 14 april startte de klus met het weghalen van alle ijzeren onderdelen van de gemetselde muurtjes. Het hek werd eerst schoon gestraald, zodat goed te zien was wat er gemaakt moest worden. Na reparatie is het weer samengesteld en daarna behandeld.

Voor de restauratie van het bestaande hek waren de financiële middelen al gevonden bij verschillende fondsen, zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Omgevingsfonds Midden-Delfland, Fonds 1818 en Stichting Loswal De Bonnen. Ook zijn er dankzij een crowdfundingactie twee in stijl nieuwgemaakte ijzeren hekken geplaatst, zodat de toegang na ruim veertig jaar weer kan worden afgesloten.

Laat je reactie achter