advertentie VEMO Lease top

Historisch Jaarboek Oud-Schipluiden is jubileumbundel geworden

De Historische Vereniging Oud-Schipluiden bestaat vijftig jaar en heeft ter ere daarvan een jubileumbundel gepresenteerd.

Dat werd zaterdag gedaan onder het toeziend oog van een aantal belangstellenden in de Schipluidense Dorpskerk. Voorzitter Jacques Moerman overhandigde het eerste exemplaar aan cultuurwethouder Wendy Renzen. In het boek staan ruim dertig historische artikelen die betrekking hebben op de historie van het dorp.

Moerman is trots op de vereniging: "In de afgelopen vijftig jaar hebben de leden van Oud-Schipluiden veel historische bijzonderheden in de archieven en in de bodem ontdekt. We hebben er veel over geschreven. We hebben er steeds over verteld. En er zijn tentoonstellingen aan gewijd. Ook na dit jubileumjaar blijft dit ons belangrijkste doel. Het is goed dat hiervoor nog altijd, ook voor morgen, een breed publiek bestaat. Met het behoud van het verleden, gaan we naar de toekomst."

Theo van der Kraaij

De vereniging draait op een aantal vrijwilligers en heeft een eigen locatie in Museum het Tramstation. Dat museum krijgt binnen afzienbare tijd ook nog eens een kleine uitbouw. Het niet meer in gebruik zijnde tramstation krijgt namelijk een historische luifel, de gemeenteraad van Midden-Delfland heeft daar in 2019 groen licht voor gegeven.

Laat je reactie achter