advertentie VEMO Lease top

Facebook

Hoekse gebiedscommissie stuurt brandbrief naar Aboutaleb: 'Dit kan zo niet voortduren'

Dat vandalen afgelopen weekend hebben huisgehouden in Hoek van Holland, komt voor gebiedscommissielid Ton van Anraad niet als een verrassing: "We hebben hier al meer dan een jaar voor gewaarschuwd."

Zaterdagochtend bleek dat diverse geparkeerde auto's in het dorp deuken hadden. Ook waren er ruiten kapot en is er zelfs een fiets bovenop een auto 'geparkeerd'. Verder zijn er deelscooters omgegooid en is er een boom uit de grond getrokken. "Er is hier te weinig ordehandhaving, te weinig politie, te weinig aandacht. Hoek van Holland wordt met de afstandsbediening vanuit Rotterdam bestuurd", aldus Van Anraad (PvdA). "Het begint nu stap voor stap te escaleren. Ze weten gewoon dat er op bepaalde momenten geen politie is en dan krijg je dit."

Hoekenezen denken dat de gebiedscommissie, eigenlijk de volksvertegenwoordigers van het dorp, de problemen kunnen oplossen, maar dat is volgens Van Anraad niet zo. "Juist bij dit soort zaken worden wij volledig droog gehouden. Wij worden vertegenwoordigd door een ambtenaar, maar die mag niets terugkoppelen, omdat het vertrouwelijk is. Wij weten níets van veiligheid in Hoek van Holland."

Beluister het gesprek met Van Anraad bij Maarten in de Middag:

Series nemen

De gebiedscommissie wil serieus genomen worden en heeft daarom gisteren een brandbrief gestuurd aan burgemeester Ahmed Aboutaleb. Van Anraad: "We worden niet bestuurd door Rotterdam, terwijl we een dorp zijn met stadse problemen. We zijn de grens van Europa, we hebben hier soms 80.000 mensen op het strand liggen. Er worden hier races gehouden als een stranddag voorbij is. Dit kan niet voortduren!"

Hoek van Holland is een dorp met stadse problemen.

• Ton van Anraad (PvdA)

In de brief wordt gevraagd om een gesprek met Aboutaleb. "We kennen hem, hij heeft een plekje in zijn hart voor Hoek van Holland", aldus de PvdA'er. "We hebben hem één open vraag gesteld. We hebben gezegd: 'Dit maken we mee en zo wordt Hoek van Holland bestuurd, wilt u met ons alsjeblieft het goede gesprek voeren?' En dan hopen we wat afspraken te kunnen maken, om de belangen van de burgers beter te kunnen behartigen."

Laat je reactie achter