advertentie Toffe Deals

Google Streetview

Hoekse ondernemer Roest wil Recreatieoord Hoek van Holland overnemen

Ondernemer Jacko Roest denkt eraan om het Recreatieoord in Hoek van Holland te kopen.

"Ik heb het tien jaar geleden voorspeld toen wij initiatiefnemer waren om het Recreatieoord en de camping, gezamenlijk met de bewoners over te nemen. Dat idee is toen gestrand. Nu zijn we tien jaar verder en wil de gemeente het zelf verkopen", vertelt de Hoekse ondernemer in gesprek met mediapartner Rijnmond. Hij zou graag het Recreatieoord graag in bezit krijgen.

Volgens Roest liggen op deze plek goede kansen. Wel geeft hij toe dat het Recreatieoord Hoek van Holland vernieuwd moet worden.

"Als de gemeente het afstoot, ontstaat er een kans voor de verdere ontwikkeling van de vierseizoenenbadplaats. Daarin zie ik een ideale mogelijkheid. Het zwembad in het dorp wil men al jaren sluiten. Maak hier een mooi zwembad, laat de Hoekenees hier ook zwemmen, dan is iedereen blij", stelt Roest voor.

Samen met de bewoners

Roest gaat met zijn projectontwikkelaarsbedrijf KSR zijn interesse in het recreatieoord kenbaar maken. "Maar het liefst wil ik het met de bewoners doen, net als de vorige keer. Ik denk dat wij de enige partij zijn die dat daarin wil doen."

Aan betrokkenheid ligt het volgens hem in elk geval niet: hij heeft zelf een huisje op het Recreatieoord Hoek van Holland. Ook zijn vrienden hebben een plekje.

Ongetwijfeld zullen de grote exploitanten ook interesse hebben, vermoedt Roest. Hij gaat nadenken of zijn plan haalbaar is. "Er was toen veel achterstallig onderhoud. Dat heeft de gemeente wel redelijk op orde, volgens mij. Dus moeten we weer gaan kijken naar nieuwe stukken in de aanbesteding."

Roest wil in elk geval aan de slag. "Ik ben er klaar voor! Al willen ze het nog voor het einde van het jaar afronden. Voor de kerst lukt het ook nog wel", lacht de Hoekenees.

Bij Maarten in de Middag gaat Jacko in gesprek met tegenstander van het gemeentelijke plan Dries Mosch

Laat je reactie achter