advertentie VEMO Lease top

Ellen Grimbergen

Hoekse rugbyers hervatten training

De rugbyers van The Hookers hebben vanmiddag na ruim vier maanden de training weer hervat.

Spelers en begeleiders meldden zich eerst aan de Rondgang in Hoek van Holland voor een coronasneltest en konden na een negatieve uitslag eindelijk weer het veld op.

Binnen de selectie enkele nieuwe namen: Sem Meershoek, David Molenaar en Siebe de Voogd zijn afkomstig uit de eigen Hoekse jeugd. Siem Damen komt over van RC Delft. Daarnaast is ook Marijn Huis nieuw, hij speelde eerder dit seizoen nog in de Engelse competitie. In dat land studeert hij ook. Door de coronamaatregelen moet hij de lessen echter online - in Nederland - volgen.

Bo Donkersloot ontbrak op de eerste trainingsdag, hij herstelt van een hersenschudding, opgelopen bij een training met het Nederlands team. Mike Scholtes moest de training overigens met hamstringproblemen verlaten.

In het eerste weekend van april start een aangepast competitie met in elk geval zes teams uit de ereklasse. Een aantal clubs overweegt nog om ook mee te doen.

Noa Donkersloot

Minder vrolijk nieuws uit de Hoekse rugbywereld is het feit dat Noa Donkersloot zaterdag uiteindelijk niet kon meespelen in de interland tegen Spanje. Zij was geselecteerd voor de positie van full back, maar moest tijdens de warming-up afhaken met een knieblessure.
De Oranjedames, gekenmerkt door een groot aantal debutantes, werden door Spanje afgedroogd: 87-0. De Monsterse Tamara Stock mocht in de 63e minuut invallen en speelde een goede partij.

Laat je reactie achter