advertentie ALS Westland

WOS

Hoogheemraad Ouwendijk: Schipluiden kan 100 jaar vooruit

Na het snoeien van bomen en het weghalen van lantaarnpalen, is deze week gestart met het slaan van damwanden langs de Gaag in het centrum van Schipluiden.

Het zijn voor het Hoogheemraadschap van Delfland en de inwoners van Schipluiden ingrijpende werkzaamheden. De damwanden zijn 20 meter lang en worden de grond ingedrukt. Omwonenden voelen de trillingen die daarbij optreden. Veel van die bewoners worden op de hoogte gehouden. Een van hen is Mariska Schoenmaker. Zij heeft in een werkgroep gezeten en een bijdrage geleverd aan de plannen. Mariska woont haar hele leven al langs het water.

Veiligheid  
De werkzaamheden zijn nodig om de veiligheid in de komende jaren te waarborgen. Er wordt erg veel water door de Gaag afgevoerd. De kades zijn instabiel geworden en moeten daarom worden versterkt. Als het werk klaar is, dan kan Schipluiden weer 100 jaar mee, aldus hoogheemraad Peter Ouwendijk.

Het drukken van de damwanden duurt tot en met maart. Daarna is er anderhalve maand werk nodig om alles af te ronden. Er worden nieuwe bomen geplant en de straatverlichting keert weer terug.

 

Laat je reactie achter