advertentie KBITE

WOS

Horeca noodgedwongen dicht door personeelstekort

Het landelijk tekort aan personeel in de horeca is nu ook zichtbaar in onze regio.

Na maanden van sluiting mag de horeca weer volle bak open. Maar bij restaurant Jofel in Maassluis is de agenda leeg. Na een corona-uitbraak onder het personeel anderhalve week geleden moest het restaurant tijdelijk dicht.

Maar de deuren blijven langer gesloten. Het personeelstekort in de horecazaak zorgt ervoor dat de heropening tot zeker halverwege september op zich laat wachten. "Door een corona-uitbraak onder het personeel moesten we in één klap vier personeelsleden missen", vertelt restauranteigenaar Wesley de Gooijer. "Daarbuiten hadden we al nijpend tekort aan personeel, zeker in de keuken. We hebben besloten om de andere filialen te helpen en locatie Maassluis tijdelijk te sluiten. Het personeel kan daardoor naar de andere locaties, waardoor daar een beetje rust ontstaat."

Het personeelstekort in de horecabranche is een structureel probleem. Maar stellen ondernemers niet te hoge eisen? "Ik denk dat het meerdere oorzaken heeft. Corona is de grootste oorzaak. Personeel is naar andere branches gaan zoeken. Ze zijn er zo achter gekomen dat ze ook in het weekend en in de avond vrij kunnen zijn", legt De Gooijer uit. "En de horeca-cao blijft achter op andere branches. Ik denk dat dat ook meespeelt."

Laat je reactie achter