advertentie VEMO Lease top

Franciscus Vlietland in Schiedam

'IC ligt helemaal vol met corona en non-corona patiënten'

"Het aantal ziekenhuisopnames moet de komende dagen stabiliseren of gaan dalen om de situatie draaglijker te maken."

Daarvoor waarschuwen de ziekenhuizen van Franciscus Gasthuis en Vlietland vanmiddag in een persbericht. Volgens de ziekenhuiskoepel ligt de intensive care nu helemaal vol met corona en non-corona patiënten.

Op dit moment is sprake van 57 bewezen coronapatiënten in de twee ziekenhuizen. Daarvan liggen er 44 in de locatie Gasthuis (Rotterdam) en 13 in het Vlietland (Schiedam). Verder zijn er drie verdenkingen. "Helaas zijn de vooruitzichten dat de komende dagen het aantal ziekenhuisopnames nog verder zal stijgen", aldus de ziekenhuizen. De koepel bedankt alle collega's die zich opnieuw hard inzetten om 'deze immense opdracht' te volbrengen. 

Onhoudbaar

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) liet eerder deze week  weten dat situatie onhoudbaar dreigt te worden. Arts Diederik Gommers van de intensive care-vereniging en ziekenhuisbestuurder Ernst Kuipers riepen het kabinet gisteravond in Nieuwsuur op om ziekenhuispersoneel als eerste te vaccineren. Maandag al, als het aan Gommers ligt. Franciscus Gasthuis en Vlietland staat hier ook achter. "Beschikbaarheid van zorg is tenslotte essentieel", besluit Franciscus.
 
Voor een groot aantal regiogenoten ligt het Franciscus Vlietland in Schiedam het dichtst in de buurt. 

Laat je reactie achter