advertentie VEMO Lease top

Pixabay

Iets meer mensen testen positief op coronavirus

Het aantal mensen dat positief is getest op het coronavirus, is in vergelijking met gisteren weer iets gestegen.

Tussen vrijdag- en zaterdagochtend 10.00 uur kregen in onze regio 74 mensen een positieve uitslag. De stijging zit 'm voornamelijk in Westland, daar werden 59 besmettingen geconstateerd, tegenover 43 gisteren. In Maassluis ligt het cijfer slechts iets hoger (11, tegenover 9 gisteren) en in Midden-Delfland iets lager (4, tegenover 5 gisteren).

Daarnaast meldt het RIVM dat een Westlander is overleden aan de gevolgen van het virus. De laatste weken ligt het sterftecijfer in de tuinbouwgemeente relatief hoog (nu 14 sinds vorige week maandag). Volgens een medewerker van de GGD is het merendeel hiervan te herleiden naar sterfte in verpleeg- en verzorgingshuizen.

Bekijk alle lokale coronacijfers in ons dashboard.

Westland scoort slecht

Westland behoort tot de gemeenten in Nederland die het het slechtst doen, als het gaat om het aantal mensen dat positief test op het virus. Het merendeel van de besmettingen is te herleiden naar jongeren in de leeftijdsgroep 10-19 jaar, maar ook volwassenen tussen 40 en 44 jaar. Het is daarmee volgens de gemeente aannemelijk dat veel besmettingen plaatsvinden in gezinssituaties.

Laat je reactie achter