advertentie Flora College

Signbiblio

Iets minder positieve tests gemeld

Tussen zondag- en maandagochtend 10.00 uur zijn bij het RIVM 61 positieve coronatests uit onze regio gemeld.

Dat is het laagste aantal sinds vorige week dinsdag. In de vijf dagen daarna lag het cijfer telkens boven de 70, met twee uitschieters van 88 en 120.

Van de 61 van vandaag, komen er 43 uit Westland. In Maassluis zijn 10 besmettingen geregistreerd en in Midden-Delfland 8.

Verder is gemeld dat iemand uit Maassluis is opgenomen in het ziekenhuis, maar die opname hoefde niet per se in de afgelopen 24 uur te hebben plaatsgevonden. Doorgaans duurt het langer voordat dit bij het RIVM wordt gemeld.

Bekijk alle lokale coronacijfers in ons dashboard.

Testcapaciteit verdubbeld

Sinds vandaag is de testlocatie van de GGD aan de Laan van de Glazen Stad in Naaldwijk wintervast. Er zijn tenten over de portocabins geplaatst, en het is nu ook mogelijk om met de auto door de teststraat te gaan. De testcapaciteit is bovendien verdubbeld naar 400 tests per dag. Uiteraard is het mogelijk om lopend of op de fiets naar deze corona teststraat toe te komen.

De testlocatie is op werkdagen open van 08.30 en 16.00 uur. Ook elders in onze regio kun je je laten testen. In Hoek van Holland is dat in De Hoekstee, elke maandag en vrijdag. De locatie in Maassluis is op donderdag in een garagebox bij het oude politiebureau aan de Westlandseweg.

Laat je reactie achter