advertentie VEMO Lease top

Archief WOS

In de Hoek wordt veel strand benut voor uitbreiding terrassen

De gemeente Rotterdam en de strandpaviljoenhouders in Hoek van Holland zijn donderdag begonnen met de aanleg van een megaterras aan de kust.

'Vertrekpunt' is een nieuw verbindingspad van acht meter breed aan de buitenkant van de huidige terrassen. Aan de zeekant van dit  verbindingspad worden, met de vereiste tussenruimten, strandbedjes neergezet. Om zo min mogelijk voetverkeer te hebben, zullen her en der mobiele barren worden geïnstalleerd en komen er veertig extra toiletten, die  looproutes hebben op basis van eenrichtingsverkeer.
Er worden veel hekken geplaatst om de bezoekers in goede banen te leiden. Vier gecertificeerde beveiligers zullen bij de opgang van het strand als gastheer fungeren.

Terwijl medewerkers van de gemeente Rotterdam deze aanpak donderdagavond toelichtten in de digitale vergadering van de Hoekse gebiedscommissie, verscheen er juist een verhaal op internet dat Hoek van Holland op tweede pinksterdag het grootste terras van Nederland zal hebben. In de gebiedscommissie bestond weliswaar begrip voor de economische honger van de strandexploitanten, maar is men op grond van dit soort verhalen niet gerust op een goed verloop aan het einde van de te verwachten zeer drukke pinksterdag.
Door meerdere leden werd aandacht gevraagd voor voldoende politie en andere handhavers aan de Hoekse kust.

Op het Brinkplein in het centrum van Hoek van Holland wordt ook zoveel mogelijk terrasruimte ingericht. Drie aan dit plein gelegen horecaondernemers hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijk terras in plaats van ieder voor zichzelf, zo werd de gebiedscommissie voorgehouden.

Laat je reactie achter