advertentie Boekestijn

In Westland nu ook hardlopen ondanks motorische beperking

Kinderen met een motorische beperking die willen hardlopen, kunnen dat vanaf september ook wekelijks in Westland gaan doen.

Bij atletiekvereniging Olympus '70 in Naaldwijk is gisteren het zogeheten RaceRunning gepresenteerd. Er waren zeven kinderen naar sportpark De Hoge Bomen gekomen om het zelf eens te gaan proberen.

Bij RaceRunning wordt gebruikgemaakt van een bijzondere driewielloopfiets, met onder meer een speciale steun voor de borst om stabiel te kunnen blijven. Deze door een Deense fysiotherapeut bedachte methode wordt al door enkele tientallen atletiekverenigingen in ons land aangeboden. Er is veel animo voor.

Olympus '70 was vorig jaar al van diverse kanten benaderd. Het ging daarbij niet alleen om de kring van ouders van gehandicapte kinderen en een beweegcoach van de gemeente Westland. "Ook de vereniging Haag Atletiek heeft het bij ons aangekaart. Die club krijgt al enige tijd aanmeldingen uit het Westland, maar kent een wachtlijst", verklaarde bestuurslid Niko Zuidema destijds.

Het artikel gaat verder onder de video.

Om hier te kunnen starten, moest er eerst een trainer worden gevonden die de capaciteiten heeft om met deze specifieke doelgroep aan de slag te gaan. Die vond de vereniging uiteindelijk in de persoon van de uit 's-Gravenzande afkomstige Ellen Naastepad. Deze voormalige clubkampioene van Olympus '70 is van beroep ergotherapeut.
 
De introductie was aanvankelijk in maart dit jaar voorzien, in het kader van het 50-jarig bestaan van de club, maar liep als gevolg van de coronacrisis drie maanden vertraging op. Verder is de club bezig met fondsenwerving voor de aanschaf van een aantal loopfietsen, RaceRunners geheten, die al gauw rond de 2.500 euro per stuk kosten. Voor meer informatie kan worden gemaild naar: tc-baanatletiek@olympus70.nl.

Laat je reactie achter