advertentie Boekestijn

Scouting Graaf Floris

Inbraak bij scouting Graaf Floris

Bij een inbraak in de nacht van vrijdag op zaterdag is bij scouting Graaf Floris in 's-Gravenzande een ravage aangericht.

Voorzitter Theo van Zuidgeest meldde vanochtend bij de WOS dat er niet veel weg was. Vooral speelmateriaal en een geluidsbox zijn weggenomen. De inbraak werd ontdekt toen voorbereiders van het zomerkamp het clubgebouw in het Oranjepark binnen gingen en de ravage zagen.

In de kantine is flink huisgehouden. Daar is veel overhoop gehaald en hebben de inbrekers de muren en kastjes besmeurd met ketchup. Mogelijk is gezocht naar waardevolle spullen om elders te verkopen. 

Een groep vrijwilligers heeft meteen de handen uit de mouwen gestoken om de boel op te ruimen. De komende vakantietijd wordt de rest hersteld, zodat het clubgebouw voor de start van het seizoen op 1 september weer op orde is.

Getuigen van de inbraak op het Oranjepark wordt gevraagd zich te melden bij de politie. Mogelijk zijn de spullen vervoerd in de groene container van de scouting en heeft iemand dat gezien.

Voorzitter Theo Zuidgeest over de inbraak op WOS Radio:

Laat je reactie achter