advertentie Schoon Westland top

'Central Park' in Naaldwijk WOS

Initiatiefnemer calisthenics blij met locatie Verdilaan

De voorkeurslocatie 'Central Park' kan op goedkeuring van Monique van Kaam rekenen.

Zij is namens gymnastiekvereniging UDI Westland een van de initiatiefnemers van calisthenics-toestellen in de open lucht in Westland. "Het ziet er prima uit, ligt lekker centraal en heeft voldoende ruimte", aldus Van Kaam. 

Twee jaar geleden nam de gemeenteraad een motie aan om calisthenics - simpel gezegd fitness in de buitenlucht - in Westland mogelijk te maken. Het Dreespark in woonwijk Pijletuinen in Naaldwijk kwam als beste locatie uit de bus, maar daarop klonk veel kritiek van omwonenden. Het Dreespark had volgens hen de laatste jaren al veel groen moeten inleveren, onder andere voor speeltoestellen en een voetbalveldje.

De gemeente Westland deed daarna onderzoek naar vier andere locaties, en volgens verantwoordelijk wethouder Leen Snijders is het park tegenover Westlandtheater De Naald de beste plek. Een van de initiatiefnemers van calisthenics ziet dat dus ook zo. "Er is hier ook voldoende controle aanwezig, voor zowel omwonenden als voor de sporters."

Westland laat weten, dat de voorkeurslocatie nog niet met omwonenden is gecommuniceerd. En dit zogenoemde Central Park is onderdeel van het Centrumplan Naaldwijk. De kans is dus aanwezig dat de toestellen hier tijdelijk staan. Dinsdagavond staat calisthenics op de agenda van een commissievergadering.

Laat je reactie achter