advertentie VEMO Lease top

Inloophuis Carma

Inloophuis Carma en NaZorg Westland smelten samen

Inloophuis Carma en stichting NaZorg Westland aan de Dijkweg in Naaldwijk gaan op 1 januari fuseren.

Het wordt dan één organisatie 'die bijdraagt aan de kwaliteit van leven van mensen in Westland die geraakt zijn door kanker', schrijven de organisaties.

Inloophuis Carma bestaat tien jaar en is gericht op mensen die zelf kanker hebben, hun naasten en hun nabestaanden. De stichting NaZorg Westland bestaat sinds februari 2019. Deze stichting is destijds opgericht met als doel een betere begeleiding van kankerpatiënten nadat ze niet verder kunnen worden behandeld in het ziekenhuis. Oprichters zijn deelnemers aan het wandelproject van Team Westland, de zogenoemde Walk to the Tourmalet. De hiernaar vernoemde tuinkamer De Tourmalet is onderdeel van inloophuis Carma in Naaldwijk.

Zes jaar geleden is het initiatief voor de oprichting van een stichting als deze genomen door kankerpatiënt Frans van Bentvelzen. Voor dit initiatief is toen drie jaar geld opgehaald door het lopen van de Walk to the Tourmalet. De betrokkenen hadden zelf of in hun omgeving meegemaakt dat het nazorgtraject in heel wat gevallen niet voldoende aansloot bij het herstelproces.

Bij de oprichting van NaZorg Westland was de overlap al zichtbaar, maar zou er met de nieuwe stichting meer ruimte voor uitbehandelden komen die er geen behoefte aan hebben om zich te mengen in de zorgen van mensen die nog in behandeling zijn.

Bart Duijvesteijn van NaZorg Westland vertelde over het verschil tussen beide instellingen, en waarom ze gaan fuseren

Laat je reactie achter