advertentie KBITE

Romy (l) en Marije in- en verkopen tweedehands designertassen

Investeren in designertassen: 'klassieke modellen stijgen 300 tot 400 euro per jaar'

Dior, Chanel of Louis Vuitton. De showroom van Romy Valstar en Marije van Ham in Naaldwijk staat vol met exclusieve vintage designertassen.

De twee vriendinnen handelen sinds een paar jaar in tweedehands exemplaren in hun winkel TOUCHED.vintage. En met succes: de vriendinnen verkopen  aan mensen uit heel Nederland en daarbuiten.

De passie voor exclusieve tassen zat er bij de fashionistas al vroeg in:  "Ik vond zelf designertassen altijd al fascinerend. Toen ik mijn eerste tas kocht, was ik die na een tijdje weer zat, maar ik had geen geld om een nieuwe te kopen, dus dan verkocht ik het weer", vertelt Romy. "Dat ging eigenlijk heel erg rap en toen ben ik mij daar in gaan verdiepen."

De handel in designertassen heeft ook een keerzijde: er zijn namelijk veel namaakproducten op de markt. Hoe weet jij dat je een echte designertas koopt? "We doen het al heel lang, dus het is ook  ervaring", legt Marije uit. Daarnaast werken ze ook met een speciaal online programma. "We werken met een soort iPod. Je maakt bijvoorbeeld foto's van het leer en van de binnenkant.  Al deze foto's gaan in een mobiele databank en zo kun je dan zien of de tas echt is."

Wie een designertas wil aanschaffen, moet wel diep in buidel tasten. Maar volgens Romy kan het ook een slimme investering zijn: "Klassieke modellen van Chanel stijgen gemiddeld 300 tot 400 euro per jaar, dus dat is best wel interessant."

Laat je reactie achter